Ako u buduće ne želite primati naše tehničke informacije, molimo ODJAVITE SE S POPISA OVDJE
(s adrese na koju ste primili ovu obavijest).

 
ožujak 2012.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Industrijski GSM/GPRS
serijski modem
 
 

 
 

Westermo GDW-11 je GSM/GPRS modem dizajniran za industrijske aplikacije, za upotrebu na 900 i 1800 MHz GSM mrežama.

      Obilježja i tehnički podaci:
        - GSM 900/1800 MHz
        - prošireni temperaturni opseg,
          -25ºC do +50ºC
        - GPRS, class B, class 10
        - DTR-om pokrenuto zvanje i SMS
        - do 11 podatkovnih bitova
        - 8 LED indikatora
        - brzina CSD do 14.4 kbit/s,
          GPRS do 85.6 kbit/s
        - serijska brzina: 300 do 115.2 kbit/s
        - galvanska izolacija izvora napajanja
        - TCP/IP Stack
        - RS-232 ili RS-485 sučelje (po izboru)

 
 

Modem zahtijeva SIM karticu za ostvarivanje veze prema pružatelju usluge (network service provider), i sadržava poboljšani TCP/IP stack da bi ostvario GPRS veze brzo i pouzdano, time osiguravajući maksimalnu dostupnost GPRS veze. U slučaju da se veza prekine, modem je u stanju automatski ponovo uspostaviti vezu.

Još jedna zanimljiva mogućnost modema jest i sposobnost ostvarivanja CSD veze ili slanje SMS poruke kada je DTR signal aktiviran, što omogućuje upotrebu modema u aplikacijama gdje spojena oprema nema sposobnost inicirati poziv/poruku AT komandama. Također, moguće je pohraniti PIN broj unutar modema kako bi se osigurao pravilan nastavak rada nakon gubitka napajanja. 
 

Mogućnost koja se posebno ističe jest GPRS PING Sync - sposobnost GDW-11 modema da sinkroniziraju rad i provjere podatkovnu vezu (datalink). Dva GDW-11 modema međusobno komuniciraju preko GPRS mreže preko GPRS datalinka. Kako bi bili sigurni da je datalink aktivan i pravilno podešen, oba uređaja pingaju jedan drugog sa vremena na vrijeme. Ako ping zahtjev prođe bez odgovora, GDW-11 će se automatski resetirati i uspostaviti novu klijent-server komunikaciju. Time se osigurava pouzdanost veze. Uvjeti su da GPRS mreža koja se koristi podržava PING komunkaciju, i da GPRS IP adrese budu statičke.
Detaljan ispis AT komandi kojima se postiže opisana funkcionalnost možete pronaći ovdje.

 
 

Uređaj je moguće podesiti i tako da se periodično prijavljuje na mrežu, što je potrebno s nekim mrežama koje automatski odjavljaju SIM karticu koja nije pokazala aktivnost kroz određeni period vremena.

GDW-11 485 je verzija Westermo GSM modema opremljena RS-232/422/485 sučeljem, što omogućuje ostvarivanje multidrop veze s velikim brojem različitih industrijskih uređaja. Modemi su identični u svim ostalim podacima i specifikacijama.


 
 


Za više informacija posjetite Westermo web stranice ili se obratite ovlaštenom Westermo distributeru, poduzeću Microstar d.o.o. (e-mail).

 
Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/3647-849, fax. 01/3636-662 www.microstar.hr westermo@microstar.hr