o b a v i j e s t i _

 
          
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Westermo radijski modemi

 
 
Bežična rješenja - ako vam troškovi ožičenja onemogućavaju da opravdate svoj projekt, tada je bežično rješenje mogući odgovor pomoću kojeg će vaš projekt biti odobren. Moguće je da se radi o dugim udaljenostima gdje se ožičenje niti ne uzima u obzir, ili se radi o uvjetima gdje postojeća prepreka onemogućuje ožičenje - javna cesta, željeznička pruga, vodovod itd. Također, bežična opcija se pokazuje kao pravo rješenja u uvjetima pokretne opreme ili kod privremenih instalacija.
Korištenje GSM/GPRS medija daje vam mogućnost spajanja na bilo koji serijski uređaj, teoretski bilo gdje na svijetu. Ipak, postoji jedan uvjet: da je vaša aplikaciju u području pokrivenosti GSM operatera. Postoje i druga ograničenja pri radu sa GSM mrežom koja rijetko dolaze do izražaja, ali ipak postoje i moraju se uzeti u obzir pri dizajnu aplikacije za industriju:

 
 

- moguće je da zbog nadogradnje opreme GSM operatera povremeno (24 ili čak 48 sati) nemate dostupnu uslugu;
- ako se radi o aplikaciji koja ovisi o razmjeni SMS poruka moguće je da postoji vrijeme kašnjenja između slanja i primitka poruke od čak 24 sata;
- ako je aplikacija smještena u područje velikog GSM prometa (urbane sredine, ili tijekom održavanja javnog događaja npr. koncert, sajam...) postoji realna mogućnost od preopterećenja opreme GSM operatera...

 
 


Westermo RM-serija proizvoda pruža pouzdanu i sigurnu bežičnu vezu visokih brzina između uređaja sa Ethernet ili serijskim RS-232/RS-485 sučeljem. Veze na udaljenosti sa vizualnom vidljivošću (line-of-sight) do 1km je moguće ostvariti


 
 

sa RM-240 i do 5km sa RM-80 uređajem.
Uređaji su pogodni za spajanje na PLC-ove, HMI, DCS, uređaje za prikupljanje podataka, video uređaje i industrijeke PC-ove. Dolaze opremljeni sa Ethernet portom (10/100BaseT) i dva serijska porta (RS-232 i RS-485), te sa ulazno/izlaznim mogućnostima na ploči (on-board I/O) za lokalni i udaljeni status veze, ili prijenos vanjskog statusa.

 
 


RM-80 Wireless Ethernet Access point and Client
pruža pouzdanu i sigurnu bežičnu Ethernet vezu visoke brzine kroz široki raspon aplikacija u procesima i automatizanim tvornicama. Uređaj ima Ethernet port (10/100BaseT) kao i dva serijska porta (RS-232 i RS-485) te on-board I/O mogućnosti. Data rate moguće je podesiti između 7.2 kbit/s i 76.8 kbit/s ili postaviti na auto izbor.
RM-80 je dizajniran i napravljen za zahtjevne industrijske aplikacije. Visoki RF output i superiorna osjetljivost prijemnika daje odličnu penetraciju signala u zagušenim industrijskim sredinama, kroz građevine, zidove tvornice i čelične konstrukcije. Opremljen je SMA koaksijalnim antenskim konektorom i može se koristiti sa velikim rasponom različitih antena. Osjetljivost prijemnika dopušta line-of-sight udaljenosti do 5km, dok Repeater funkcionalnost može dodatno povećati bežičnu udaljenost.

- industrijski pojas 869 MHz
- temperaturni opseg -40ºC do 60ºC
- Access Point, Client/Station ili Repeater načini rada
- 10/100 BaseT RJ45, IEEE 802.3 sukladan Ethernet port
- bridge/router funkcije za Ethernet protokole
- RS-232 port V.24 DCE 1.2 do 115.2 Kb/s
- RS-485 port 1.2 do 115.2 Kb/s
- on-board I/O
- 128-bitna AES enkripcija i WEP enkripcija
- Firewall zaštita korištenjem filtriranja MAC adresa
- Redundancija pomoću automatske promjene na Access Pointu
- konfiguracija pomoću web-browsera
- udaljena konfiguracija kroz bežičnu vezu
- konfiguracija zaštićena lozinkom

 
 


RM-240 WLAN Access point and Client
pruža pouzdanu i sigurnu bežičnu Ethernet vezu visoke brzine kroz široki raspon aplikacija u procesima i automatizanim tvornicama. Uređaj ima Ethernet port (10/100BaseT) kao i dva serijska porta (RS-232 i RS-485) te on-board I/O mogućnosti.
RM-240 je dizajniran i napravljen za zahtjevne industrijske aplikacije. Visoki RF output (100 ili 300 mW) i superiorna osjetljivost prijemnika daje odličnu penetraciju signala u zagušenim industrijskim sredinama, kroz građevine, zidove tvornice i čelične konstrukcije. Opremljen je dvostrukim SMA koaksijalnim antenskim konektorom za raznovrsnost u izboru antena. Osjetljivost prijemnika dopušta line-of-sight udaljenosti do 1km koristeći 100 mW (Europa) i 5km koristeći 300 mW (Amerika), dok Repeater funkcionalnost može dodatno povećati bežičnu udaljenost.

- 802.11b WiFi sukladan bežični prijenos podataka do 11 Mb/s
- temperaturni opseg -35ºC do 65ºC
- Access Point, Client/Station ili Repeater načini rada
- 10/100 BaseT RJ45, IEEE 802.3 sukladan Ethernet port
- bridge/router funkcije za Ethernet protokole
- RS-232 port V.24 DCE 1.2 do 115.2 Kb/s
- RS-485 port 1.2 do 115.2 Kb/s
- on-board I/O
- 128-bitna AES enkripcija i WEP enkripcija
- Firewall zaštita korištenjem filtriranja MAC adresa
- Redundancija pomoću automatske promjene na Access Pointu
- konfiguracija pomoću web-browsera
- udaljena konfiguracija kroz bežičnu vezu
- konfiguracija zaštićena lozinkom


 
 


Za sve informacije obratite se na: westermo@micro-star.hr 

 
      Ukoliko ubuduće ne želite primati naše tehničke informacije možete se ODJAVITI SA POPISA OVDJE. 
                                 Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
                                 Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/6528-164, fax. 01/3636-662