o b a v i j e s t i _

 
          
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Westermo Falcon - industrijski router za sljedeću generaciju broadband veze

 
 


Westermo je predstavio prvi svjetski VDSL2 router za industrijske aplikacije. Novi Falcon Industrial broadband router s integriranim Ethernet routing switchem dizajniran je da pruži dvosmjernu sigurnu komunikaciju visoke brzine između udaljenih lokacija omogućavajući ekonomičnu i pouzdanu vezu s opremom kao što su SCADA, PLC-ovi, RTU-i i U/I uređaji.

 
 
Falcon je osnovan na novom VDSL2 (Very-high-speed Digital Subscriber Line 2) standardu, najnovijoj i najnaprednijoj verziji DSL broadband komunikacijskih standarda. Već ustoličen u mnogim dijelovima svijeta, VDSL2 pokriva povećane zahtijeve za propusnošću (bandwith) kako komercijalnih tako i industrijskih korisnika. Upstream i downstream podatkovne brzine do 100 Mbit/s su moguće, ovisno o kontroli propusnosti davatelja usluge.
Trenutno ponuđene usluge dosežu brzine 40 puta veće od ADSL tehnologije, što čini VDSL2 idealnim za udaljeni pristup na industrijskom tržištu, koje često zahtijeva povećani uplink. Ove poboljšane performanse su posebno značajne kod aplikacija koje zahtijevaju da video snimke u stvarnom vremenu budu poslene sa udaljenih lokacija, što naravno traži veliki bandwidth.

 
 Falcon ima iznimno kompaktni industrijski dizajn s namjenski izrađenim čvrstim metalnim kućištem koje inkomponira kopču za DIN šinu otpornu na vibracije. Visoka MTBF (Mean Time Between Failures) vrijednost dovodi do očekivanog radnog vijeka preko 10 godina.
Uređaj je sposoban raditi na temparaturama od -20ºC do +60ºC, u okruženjima sa visokom razinom EMC smetnji kakve nalazimo u nekim industrijskim aplikacijama. Kada se koristi u kritičnim aplikacijama Falcon je moguće napajati iz dva odvojena izvora napajanja vrijednosti 16-60 V DC.

 
 


Da bi se omogućila Ethernet komunikacija uobičajena u novijim industrijskim U/I uređajima, Falcon ima ugrađen 4 portni layer3 routing switch. Dodatno, RS232 port i ugrađeno server sučelje za uređaje (device server interface) može biti iskorišteno za spajanje serijske opreme, što omogućuje tranziciju sa starijih nasljeđenih sustava na nova rješenja bazirane na IP tehnologiji bez potrebe za zamjenom opreme.
Jedna od najvećih prednosti Falcon Industrial routera jest kompatibilnost sa ADSL tehnologijom (ADSL backward compatible) - očekuje se da će ADSL ostati u upotrebi još dugi niz godina uzastopno sa novim VDSL2 uslugama, i stoga je Falcon dizajniran da podržava ADSL, ADSL2 i ADSL2+ broadband tehnologije. Prednost takvog pristupa je očita - Falcon je moguće upotrijebiti u trenutnim sustavima uz osiguranje bezbolnog prijelaza sa dolaskom VDSL2 usluge.

 
 

 
 


Sa svim vezama ostvarenim preko Interneta sigurnost je najvažnija, i iz tog razloga Falcon ima ugrađen firewall sa statusnim ispitivanjem paketa i podršku za IPsec VPN (Virtual Private Networka) tunele, osigurane enkripcijskim protokolima.
Dodatnu sigurnost pružaju NAT (Network Address Translation), SNMP V3 (Simple Network Management Protocol) i port forwarding. Također, Layer3 VLAN funkcionalnost znači da integrirani switch može biti konfiguriran da filtrira određeni tip prometa i omogući postavljanje jednostavnih DMZ (demilitarised perimeter network) firewall konfiguracija kako bi se osigurale LAN mreže.

 
 
 
 


Mogući načini konfigururanja Falcon routera uključuje lako za korištenje web sučelje i profesionalno CLI (command line interface) sučelje kojem je moguće pristupiti lokalno, pomoću konzolnog pristupa ili preko sigurne IP veze (SSH). Jednom kada je uređaj u radu, njegovo djelovanje i dijagnostika može se pratiti putem SNMP, SysLog-a ili preko korisnički definiranih kontakata za greške (fault contacts).

 
 
 
 


Informacije: westermo@micro-star.hr 

 
      Ukoliko ubuduće ne želite primati naše tehničke informacije možete se ODJAVITI SA POPISA OVDJE. 
                                 Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
                                 Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/3647-849, fax. 01/3636-662